image

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Novinky > PREVENCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2020/2021

PREVENCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2020/2021



V současné době CéPéčko realizuje programy primární prevence rizikového chování prostřednictvím základních témat(videí na youtube). První téma "Ve zdravém těle zdravý duch" je určeno pro žáky prvních stupňů základních škol, zaměřuje se na trávení volného času v souvislosti s pandemií COVID-19, nastavení denního režimu, při pobytu dětí doma, hledá možnosti, jak si uzpůsobit denní režim dítěte během distanční výuky. 

Druhé téma "Kyberbezpečí" (dvě videa se zaměřením na kyberprostor) je zaměřené na problematiku ochrany dětí v kyberprostoru, což je v současné době, kdy každý žák tráví v prostředí on-line mnohem více času než obvykle, velmi důležité. Součástí videí je i přesný návod, jak si zabezpečit účty na sociálních sítích.

Jak na to?

Pokud se škola rozhodne, a měla by tak učinit, poskytnout žákům prevenci prostřednictvím videa na YouTube, škola kontaktuje Centrum prevence CéPéčko a rozběhne se spolupráce jako před pandemií. V případě, že je nutné nějak aktuálně řešit konkrétní situaci některé třídy, lektorky nabízí realizaci programu primární prevence prostřednictvím videohovoru na platformě, kterou si zvolí sama škola. Je tedy velmi důležitá komunikace o zakázce třídy, pedagoga společně s lektorkami CéPéčka.

Neváhejte se na nás obrátit!

aneta.dvorakova@portimo.cz

+420 731 117 425